Afbeelding
Foto: Chris Smits

Offerse Voetbal Kwats - Jesus Chris: Superstar!

Algemeen Column Sport

“De morgenstond heeft goud in de mond”; zo luidt het gezegde. En met gouden mondjes arriveren wij misschien wel voor de laatste keer op Sportpark De Alverman. Onze wedstrijd is namelijk met een uur vervroegd. Sportief en fit als we zijn, maakt ons dat natuurlijk niets uit.

Wat ons wel uitmaakt, is de afwezigheid van Siem. De beste man heeft gisteren tijdens het benchpressen (275 kg) zo de vermoeiïng in gewerkt dat vanmorgen zelfs de wekker hem niet uit dromenland kreeg.

In tegenstelling tot ons, zijn onze bezoekers uit Ottersum niet gecharmeerd van de vervroegde aanvangstijd. We beginnen de wedstrijd eigenlijk al met een 1-0 voorsprong.

De scheidsrechter gaat helaas niet mee in deze redenering, dus dan scoren we de 1-0 maar gewoon. En zo geschiedde, want na drie minuten loopt Josso een corner eenvoudig binnen.

De Ultra’s (die weer in groten getale aanwezig zijn voor deze kraker) maken zich op voor een monsterscore. Deze blijft echter uit. Het enige monsterlijke wat wij in het restant van de eerste helft laten zien, is een magistrale trap van Tim. Puur op techniek en met een inzicht van jewelste, prikt hij zijn rechter schoen op de knie van een aanstormende tegenstander. Gewoon een ingooi.

Dit is echter niet de mooiste trap van de eerste drie kwartier. Die komt op naam van de aanvoerder van onze bezoekers. Uit een afgeslagen hoekschop stuitert de bal naar de rand van de zestien. De aanvoerder – laten we hem Yanick noemen (want dat is zijn naam) - legt ‘m klaar en plaatst de bal precies in de winkelhaak, met de 1-1 als gevolg.

Bij de aftrap van de tweede helft straalt het zonnetje nèt over de daken en verwarmt onze voetbalminnende harten. Onze Capitaõ is in de eerste helft geblesseerd uitgevallen. In zijn plaats is Nick binnen de lijnen gekomen. Het inbrengen van Nick lijkt een verdediger-voor-verdediger wissel, maar het tactische vernuft van de Grote Kale Leider overstijgt ons aller intellect. Het is namelijk diezelfde Nick die uit een tot in den treurnis ingestudeerde corner 2-1 maakt na een Inzaghi-esque loopactie naar de tweede paal. De aanvallende meesterzet betaalt zich direct uit.

Even later moet Nick echter weer even op de bank klimmen, nadat hij een gele kaart ontvangt van het arbitrale ééntal. Maar ook de fans kunnen op de banken klimmen, want een aanstormende spits vergeet dat hij tegen minder-goede Higuita moet voetballen. Met een ongelofelijk soepele schijnbeweging stuurt Messi-met-wanten de midvoor naar Timboektoe.

Ook Mika en Tim doen een duit in het zakje. Met een schijnschot, waar zelfs de mensen die in Ottersum aan het ontbijt zitten nog in tuinen, speelt hij zichzelf vrij. Vervolgens wipt hij de bal over de drie verdedigers heen en levert hij een strakke, lage voorzet af. Deze komt iets achter Tim terecht, maar hij weet hem te controleren! De bal wipt de lucht in en zonder te aarzelen springt Tim op. Met een omhaal werkt hij de bal spijkerhard tegen de touwen. De supporters ontploffen van vreugde door de onversneden voetbal-porno die zij voorgeschoteld krijgen. Alles is sierlijk, alles is mooi en alles is goed. Als het spelletje op deze manier gespeeld wordt, krijg je het vanzelf warm.3-1 is ook de eindstand. De vieze nasmaak van de nederlaag tegen DSV is met dit resultaat enigszins weggespoeld – Marvin heeft de neuzen allemaal dezelfde richting op gekregen en ons duidelijk gemaakt dat iedere wedstrijd vanaf nu een finale is. 

We staat momenteel op de derde plaats op de ranglijst – samen met Milsbeek, tegen wie we nog een wedstrijd moeten inhalen. De equippe uit Saint-Antoine gaat aan kop, met 22 punten tegenover onze 15. Wel hebben wij en Milsbeek – naast de wedstrijd tegen elkaar – nog twee wedstrijden in te halen. Spannend!

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT