Afbeelding
Foto: Chris

Koninklijke waardering voor Jan Kuppen

Algemeen Familieberichten

Gennep | Burgemeester Manon Pelzer heeft op zondag 24 maart een Koninklijke Onderscheiding aan Jan Kuppen uit Afferden uitgereikt. Dit gebeurde tijdens de viering van het 100-jarigjubileum van Viswater Beheers vereniging Gennep, waar de heer Kuppen voorzitter van is.

Jan Kuppen is 70 jaar en werkte tot zijn pensioen bij PostNL. Hij wordt benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau. De heer Kuppen ontvangt de onderscheiding voor de volgende verdiensten:
• 1999-2001: vrijwilliger bij Hengelsportvereniging Het Alvertje in Oostrum.
• 2001-heden: vrijwilliger en voorzitter (2015-heden) bij Viswater Beheers vereniging Gennep. De heer Kuppen is verenigingscontroleur. Hij controleert of de leden de juiste visdocumenten hebben en de wet- en regelgeving naleven. Ook was hij lid van de jeugdcommissie en gaf hij de jongeren vis les. Als voorzitter kreeg hij te maken met een bestuurscrisis in 2017, waarna een nieuw bestuur moest worden gevormd. Naar aanleiding hiervan bracht de heer Kuppen de ledenadministratie van de vereniging onder bij Sportvisserij Nederland. Onder zijn leiding groeide de vereniging van 1.600 leden in 2017naar 5.100 in 2024.
• 2005-heden: vrijwilliger bij Stichting Bijzonder in Beweging (voorheen: Basissport Limburg). De stichting organiseert sportactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking. De heer Kuppen coördineert de wekelijkse biljartgroep in Gennep en ondersteunt bij extra activiteiten, zoals met Sinterklaas.
• 2011-heden: voorzitter van Stichting Goede Doelen Week Afferden. De heer Kuppen coördineert de jaarlijkse collecteweek.
• 2013-heden: vrijwilliger bij Carnavalsvereniging De Erdmennekes in Bergen. De heerKuppen was tot 2019 chauffeur van het prinsenpaar en de dansmarietjes. Tegenwoordigfungeert hij als gastheer bij de evenementen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT