Afbeelding
Foto: Lieke Martens

Opleidingsvergoeding dankzij Lieke

Algemeen Jeugd voor Jeugd Sport

Nieuw Bergen | Omdat Lieke Martens afgelopen zomer in actie is gekomen op het WK in Nieuw-Zeeland een Australië heeft haar vroegere club RKVV Montagnards een opleidingsvergoeding gekregen. (Bron: MSH Maasduinen)

Iedere amateurvereniging is trots wanneer een speler, die in de jeugdopleiding van de club voetbalt, naar een betaaldvoetbalorganisatie gaat. Behalve dit fijne eergevoel, kan zo’n overgang in de toekomst nog een leuke bijdrage opleveren voor de club in de vorm van een opleidingsvergoeding. 

De opleidingsvergoeding is een beloning voor clubs voor het opleiden van de speler. Hiermee willen de FIFA en de KNVB de opleiding van jonge voetballers stimuleren. Deze vergoeding wordt betaald aan de club(s) waar de speler in zijn jonge jaren (tot en met twintig jaar bij de KNVB) heeft gevoetbald.

“Dit geld investeren we in de jeugd van onze club”, aldus MSH Maasduinen. “Er zijn al twee goaltjes voor gekocht, er komen nog vier nieuwe mini-goaltjes aan en we gaan in de zomerstop nieuwe ballen kopen voor de jeugd.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT