Afbeelding
Foto: Joos Swijghuizen

Ben van Hoof nieuwe Offerse Knikker

Carnaval/Vastelaovend Carnaval

Afferden | Tijdens de start van het Offers carnavalsseizoen heeft de Knikkerpliesie bij De Pruuver de Offerse Knikker uitgereikt aan Ben van Hoof. Ben mag zich de 16de ontvanger van deze carnavalsonderscheiding noemen. Hij kreeg dit stukje eerbetoon voor zijn actieve rol in het verenigingsleven van Afferden. 

Ben heel betrokken bij het Offerse carnaval. Zo is hij 25 jaar geleden samen met de Ald Prinse waarvan hij voorzitter is geweest, al betrokken bij het uitkomen van de nieuwe Offerse Prins. Ook heeft hij aan het begin gestaan van de Offerse toto en is betrokken bij de organisatie van de Offerse kletsmiddag en de carnavalsclub voor senioren, de Pikkuls. 

Bij HRC is Ben een graag geziene gast. Al 62 jaar is hij lid van deze voetbalvereniging waar hij behalve bestuurslid ook trainer van HRC 2-3-4-5 en het dameselftal is geweest. Tevens was hij leider van HRC 1-2-3. Op de grasmat wist Ben eveneens van wanten want in al die elftallen heeft hij, met uitzondering natuurlijk van het damesvoetbalelftal, gevoetbald. Momenteel is hij nog met de vrijwilligerswerkgroep van HRC iedere maandag op het sportpark te vinden om de velden en het park te onderhouden. Verder heeft hij zich gedurende 12 jaar verdienstelijk gemaakt als klusjesman bij HRC. Tegenwoordig is hij nauw betrokken bij de projectgroep Alverman.

Buiten het carnaval en het voetbal is Ben in het verleden actief geweest bij de Wielerronde van Offere en bij de Kikkerclub. Daarnaast houdt hij bij hoogwater een oogje in het zeil vanuit zijn betrokkenheid bij de Dijkwacht waar hij al 25 jaar bij aangesloten is. In zijn spaarzame vrije tijd speelt hij af en toe een spelletje biljart bij de Offerse biljartvereniging de Poedels, waar hij tevens de voorzittershamer hanteert. Tot slot is hij actief lid bij het seniorenbiljart en leider van het B-team. Kortom redenen genoeg voor de Knikkerpliesie om Ben van Hoof de onderscheiding van de Offerse Knikker te overhandigen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT