opa toon
opa toon Foto: Chris Smits

Wandelen voor #OpaToon

Algemeen

Well | Op zondagochtend 21 juni zijn Jill en haar moeder gaan wandelen voor #OpaToon. Opa Toon is Jill haar schoonvader die zwaar getroffen werd door het coronavirus. Het was lange tijd kantje boord en zag het ernaar uit dat Toon het niet zou redden. De artsen hadden de familie al op het ergste voorbereid. Om iets terug te doen voor de medische wereld heeft Jill haar "stoute" wandelschoenen aangetrokken en heeft ze zich aangemeld bij "Wandel corona de wereld uit" van het Radboud UMC in Nijmegen.


Opa Toon is blij dat hij er nog is en een beetje lachend zegt hij dat zijn eigenwijsheid ervoor gezocht heeft dat hij het er levend van heeft afgebracht. Voorlopig moet hij thuis nog revalideren, maar daar heeft hij alle vertrouwen in. Naast dat hij flink wat kilo's is kwijtgeraakt, is hij ook nog erg kortademig en moet hij langzaam zijn conditie weer opbouwen. De familie is het ziekenhuispersoneel dankbaar voor de goede zorgen en de kleinkinderen zijn zo blij dat ze de polonaise lopen met Opa Toon voorop in zijn rolstoel.


Doelbedrag
Stiekem hoopte Jill samen met haar moeder

tweehonderd euro bij elkaar te lopen. De wandeling startte in Nieuw Bergen bij de Koppes Groep waar Toon meer dan veertig jaar heeft gewerkt. Via het veerpont ging de tocht verder van Vierlingsbeek binnendoor helemaal tot Blitterswijck waar het voetpontje 'Kobus' de dames overzette naar Wellerlooi. Daar sloot kleindochter Liv zich bij het wandelduo aan om uiteindelijk bij #OpaToon te eindigen op de Bosserheide in Well. Na aankomst waren de dames moe maar vooral erg dankbaar toen ze het eindbedrag van hun wandelactie hoorden. Er is in totaal 1.295 euro opgehaald en daarmee werd 647% van het doelbedrag bereikt.
De ellende begon in maart toen Toon bij zichzelf al het
coronavirus vermoedde en al een tijdje met een masker
rondliep omdat hij het zaakje niet vertrouwde.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT