Montagnards herstelt zich knap

Montagnards ging na de zeperd tegen VVV03 tegen Kronenberg fel van start. Het lichte overwicht duurde echter slechts een kwartier. In de 11e minuut snelde Dick Kleeven langs zijn directe tegenstander en zette hard voor het doel. Er was echter niemand die het beslissende tikje kon uitdelen. Daarna kwam Kronenberg beter in de wedstrijd en was het eerste gevaar een afstandschot van Nico Leijsten. De bal belandde keurig in de handen van de Montagnardsdoelman. Uit een opvallend genomen corner was Kronenberg nogmaals gevaarlijk maar het schot ging over het doel. in de 31e minuut onderschept Bob Kleeven de bal en speelt zijn broer Dick aan. Deze zet Nick Joosten vrij voor doel maar in plaats van af te werken kapt hij de bal af en heeft geen kracht meer voor een schot. Nog geen 2 minuten later snelt Willem Jan Elsenberg voorbij zijn tegenstander maar zijn voorzet op de eerste paal wordt door Dick Kleeven via een verdediger tot corner geschoten. Ook de solo van Teun Jacobs had een beter lot verdiend, maar eindigde in de handen van Kronenbergdoelman Van Lin. Op slag van rust was het nogmaals Nick Joosten die voor het doel kwam. Uit een diepe pass van Rob Hermens schoot Hij nu wel meteen, maar net naast. In de 2e helft in de 49e minuut had Nick Joosten de scoren moeten openen. Een diepe bal zette hem vrij voor de keeper, maar afwerken was vandaag niet aan hem besteed. Kronenberg moest steeds verder terug in de verdediging. Een minuut later volgde een mooie steekbal van Dick Kleeven op Willem Jan Elsenberg, die beheerst binnen schoot. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Het enige gevaar van Kronenberg in de tweede helft kwam in de 62e minuut en weer uit een vrije trap. Hier gingen zowel aanvallers als Bergense verdedigers onder de bal door en kon doelman Bas v.d. Wouw gemakkelijk ingrijpen. Teun Jacobs begon nogmaals aan een solo, wurmde zich tussen twee verdedigers door en werd daarbij ten val gebracht in het strafschopgebied van Kronenberg. De toegekende penalty werd door Jens Jennissen feilloos binnen geschoten, 1-0. Nog geen twee minuten later was het weer raak. De inmiddels ingevallen Bart van Mil nam een corner en de bal kwam hoog achter bij de tweede paal. Dick Kleeven kopte tegendraads naar de verre hoek en daar dook zijn broer Bob op en zorgde ervoor dat de bal definitief over de doellijn ging, 2-0. Kronenberg was gebroken en had niet de kracht en het geloof meer om nogmaals ten aanval te trekken. In de 77e minuut deed ook Dick Kleeven nog een duit in het zakte. Een hard schot verdween buiten bereik van doelman Van Lin in de verre hoek, 3-0. Montagnards heeft zich daarmee goed hersteld en blijft aan kop in de 5e klasse F. De koppende voorzet van Dick Kleeven wordt door zijn broer Bob (3) doeltreffend afgerond.   Bron: Gezien.nl