VIOS verstevigt koppositie!

Archiefbericht

Zondag 25 januari stonden de dames van VIOS 1 al vroeg te trappelen om een thuiswedstrijd te spelen tegen de nummer twee van de poule, DIOSA 1 uit Balgoy. Bij alle Ottersumse dames heersten een gezonde spanning, die zij gelukkig om konden zetten in een zeer goed en fel spel. VIOS 1 regeerde het spel en kon in de eerste 15 minuten al uitbouwen naar een 6-1 voorsprong. Onder andere door prachtige schoten van Noreen Hanengraaf, Jannah Schoofs, Cristel Beelen, Ilse Smits-Arnoldussen en Yvet Hollanders. De Ottersumse dames mochten hun spel niet laten verzwakken, omdat de dames in het geel/zwart nog steeds op de loer lagen. Jong talent, Tessa Brouwers, zat erg goed in de wedstrijd en maakte het haar tegenstander in de verdediging alles behalve makkelijk. Daarnaast wist zij in de aanval haar kansen scherp te benutten door met een doorloopbal de 8-3 te scoren voor VIOS. Bij het rustsignaal stond het scorebord op 11-5 in het voordeel van de Limburgse dames. In de tweede helft mocht VIOS als team weer aan de bak om de voorsprong op DIOSA te behouden. Het team uit Balgoy speelde de Ottersumse dames in de kaart door een aantal vrije ballen en strafworpen te missen. DIOSA 1 wist hun eigen frustraties niet om te zetten in een positieve spelvorm. VIOS mocht hard werken voor alle kansen, maar wist deze nog wel te benutten. Samen met de reservebank, coach en supporters moesten de acht speelsters scherp en energiek blijven korfballen om niet ten prooi te vallen aan de dames in geel/zwart. Bij het verstrijken van de 60ste speelminuut stond het scorebord op 17-9 voor VIOS. Met deze winst versterkt VIOS haar koppositie. Volgende week speelt VIOS tegen de huidige nummer 2 van de poule, Winty, in Oirschot om 10.45u. Tegen DIOSA scoorden voor VIOS: Jannah Schoofs (2x); Marita Koppes (3x); Noreen Hanegraaf (4x); Cristel Beelen (4x); Ilse Smits-Arnoldussen (1x); Tessa Brouwers (1x) en Yvet Hollanders (2x). Bron: Maasduinennieuws.nl