Stormvogels'28 wint in Vianen

Stormvogels'28 wint in VianenGeheel tegen de veldverhouding in kwam Vianen in het eerste half uur op een 2-0 voorsprong. Stormvogels liet zich echter niet uit het veld slaan en slaagde erin deze achterstand om te zetten in een verdiende 3-2 overwinning.De eerste tien minuten had Stormvogels al op ruime voorsprong moeten komen. Met name Ingo Custers was deze middag niet af te stoppen voor de verdedigers van Vianen. In de vijfde minuut passeerde hij zijn man en zette de bal hard en strak voor op Thomas Creemers die de bal voor het intikken had. Doordat de bal licht opsprong ging zijn inzet net over. Stormvogels ging door met het goede veldspel waarbij Tijn Wabeke, die sterk speelde, en wederom Thomas in goede scoringsposities kwamen. Waar Stormvogels verzuimde te scoren liet Vianen zien hoe het, enigszins fortuinlijk, wel moest. Bij de eerste de beste Vianen aanval kwam de van richting veranderde bal terecht bij de vrijstaande Bram Peters die van dichtbij geen moeite had het net te vinden. Een paar minuten later had Vianen de hulp van de lat nodig na een goede kopbal van Lloyd Kooiman. Waar iedereen wachtte op de gelijkmaker kwam Vianen binnen het half uur op een 2-0 voorsprong. Ken van Tienen kwam na een corner voor zijn man uit en kopte hard binnen. Waar Vianen eerder de lat nodig had om een tegentreffer te voorkomen moest nu een verdediger goalie Verbiesen te hulp schieten na een schot van Bart Seegers. Net voor rust kon Stormvogels de aansluittreffer bejubelen. Ingo Custers passeerde voor de zoveelste keer zijn directe tegenstander waarna hij via een crossbal Thomas bereikte. Met een harde schuiver kon hij de inkomende Tijn Wabeke bereiken die beheerst kon binnenschieten. Niet lang hierna had Jaap Arts de pech dat zijn schot richting linker benedenhoek net gekeerd kon worden door een Vianen verdediger. Ruststand derhalve 2-1 voor Vianen Vooruit.Net na rust kwam Stormvogels op gelijke hoogte. Linksvoor Lloyd Kooiman was uitgeweken naar rechts en werd door Ingo aangespeeld. Met een prachtige krul belandde de bal in de verre kruising. Stormvogels drukte door en kwam in de 52e minuut bijna op voorsprong na een mooie lob van Thomas Creemers. Twee minuten later was het dan toch raak. De ongrijpbare Ingo Custers speelde zich weer eens vrij en leverde een prima steekbal af op middenvelder Tijn Wabeke. Op volle snelheid passeerde hij de uit zijn doel komende Vianen keeper en scoorde beheerst de 2-3. Vianen probeerde met inzet en hoge ballen hun lange voorwaartsen te bereiken. Kansen leverde het niet op. Aan de andere kant was Stormvogels wel dichtbij om de voorsprong verder uit te breiden. De gevaarlijke counters werden echter niet omgezet in doelpunten zodat de score 3-2 bleef in het voordeel van Stormvogels.
Bron: Stormvogels 28 - Verslag