Spes houdt de goede lijn vast

In de vijfde ronde zaalcompetitie ontving Spes, DDW uit Hooge Mierde. Beide teams hadden 4 punten uit 4 wedstrijden. Op het veld buiten had Spes geen antwoord op DDW.
In de eerst minuut kreeg DDW direct de eerste kans uit de 7(!) strafworpen die het toegewezen kreeg van de goed leidende Marco Sparreboom. DDW wist te scoren en had daarmee direct de enige voorsprong deze middag. Spes begon iets te slap aan de wedstrijd. Coach Frans Kustster schreeuwde de eerste 10 minuten de longen uit zijn lijf om de dames bij de les te krijgen. Dat bleef niet zonder beloning. Spes begon te draaien. Zoals de laatste weken, lag de kracht in de verdediging. Door stevig druk te houden op de tegenstander, kwam die slechts moeizaam tot scoren. Spes had steeds het initiatief en ging rusten met 8-5. DDW had daarvoor 3 strafworpen nodig. Na rust duurde het even voordat de korf gevonden werd. Daarna was er voor DDW geen houden aan. In 4 minuten liep Spes uit naar een 12-5 voorsprong. De verdedigende druk zorgde ervoor dat de tegenstander moeite had om kansen te creëren. Halverwege de 2e helft verloor Spes de concentratie en kon DDW, wederom door diverse strafworpen, de aansluiting enigszins herstellen. Bij 13-9 herpakte Spes zich en wist de voorsprong verder uit te bouwen tot 16-10, waarmee de winst binnen was. In de laatste minuut werd er nog diverse malen gescoord waardoor de eindstand 17-12 werd. Spes doet hiermee goede zaken in de zaalcompetitie, want staat nu 4e in de competitie. Voor Spes was Yara Koster de absolute topscoorster met 7 doelpunten. Verder scoorden Jessie Janssen 4x, Brechje Derks en Michelle Smulders 2x en Nienke Dercks en Dyan Peters 1x.