Lammerskamp fase II Well
Lammerskamp fase II Well Foto: Swentibold

Projectontwikkelaar ruikt kansen door parelsnoer beleid

Algemeen Maatschappelijke discussie

Well | Projectontwikkelaar Swentibold ziet kansen voor Lamerskamp fase II in Well nu de gemeente regionale afspraken heeft gemaakt om de N271 om te toveren tot parelsnoer van Noord-Limburg.

De projectontwikkelaar schrijft in een brief aan het college van B&W:
Lammerskamp fase II kan tevens een bijdrage leveren aan de versterking van de regionale as, de N271, welke het visitekaartje van de regio dient te worden. Door de eerder genoemde fasering is er t.p.v. de Lammerskamp op dit moment geen stedenbouwkundig afgerond geheel en dientengevolge is het beeld vanaf de N271 erg rommelig. Bij Lammerskamp fase II zal door het toepassen van een natuurlijke wand of geluidswal, en het behoud van de aanwezige stuifduin, de uitstraling van de N271 versterkt worden. Deze geluidswal heeft eveneens een geluidswerende werking zodat de nieuwe woningen akoestisch voldoen en sluit aan bij het oorspronkelijk SPVE (figuur 2). De mogelijkheden hiertoe hebben wij reeds uitgebreid laten onderzoeken. 

De Lammerskamp is reeds decennia ‘het’ uitbreidingsgebied van Well. Van de structuurschets voor de kernen uit februari 1983 tot de structuurvisie+ 2014. De Lammerskamp heeft als grote voordeel dat de locatie binnen de contour van het bestemmingsplan Well is gelegen, in tegenstelling tot de (daardoor kostbare) alternatieven uit de media. Hierdoor kan realisatie op relatief korte termijn plaatsvinden, waar de inwoners van Well mee gebaat zijn. Graag zouden wij gezamenlijk met u invulling willen geven aan deze tientallen jaren oude ambitie.

Woningbouw is momenteel een hot item in de gemeente Bergen, alle partijen hebben het thema hoog op de agenda staan. Wethouder Lia Roefs zal de komende tijd de plannen van de gemeente kenbaar maken. Pas dan zal bekend worden of Lammerskamp II hierin past. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT