Afbeelding
Foto: Chris Smits

Dorpsraad heeft geen vertrouwen in plan Alverman

Algemeen Maatschappelijke discussie Podcast

Afferden | Het plan Alverman blijft de gemoederen bezig houden. Nu de gemeenteraad op het punt staat om definitief groen licht te geven en het financiële plan goed te keuren blijft de Dorpsraad Afferden haar bedenkingen hebben. 

In een uitgebreide brief aan het college van B&W en alle raadsleden, uit de dorpsraad haar zorgen over de financiële haalbaarheid van het project. Ook is er volgens de dorpsraad weinig draagvlak onder de bevolking die conform de begroting 25.000 euro bijeen moeten brengen. “Het zou een mooie graadmeter zijn als de stuurgroep dit eerst realiseert voordat de gemeenteraad een beslissing neemt”, aldus de dorpsraad. “Anders moet er straks nog meer gemeenschapsgeld in!”

Ook heeft het college een eerder WOB verzoek van de dorpsraad afgewezen. Met die inzage van de stukken hoopte de dorpsraad meer inzicht te krijg in de financiële handel en wandel van stichting Iedershuus welke straks overgaat in Alverman 2.0. “De gelden van Iedershuus zijn van het dorp en niet van Alverman 2.0.” 

De raadsvergadering van dinsdag 23 maart 2021 is vanaf 19.00 uur LIVE te volgen via YouTube of Facebook van MaasduinenCentraal.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT