Afbeelding
Foto: Internet

Covid-vaccinatie inschrijven niet altijd gratis

Algemeen

Nieuw Bergen | Er zijn geen kosten verbonden aan het halen van de coronaprik en het inschrijven van de Covid19-vaccinatie in het gele vaccinatieboekje is bij de meeste instellingen gratis, maar niet overal. Bij navraag door onze redactie bij de verschillende zorginstellingen, die deze vaccinaties uitvoeren in onze regio, bleek dat huisartsenpraktijk Maasoever uit Nieuw Bergen en Well hiervoor vijf euro in rekening brengt.

Huisartsenpraktijk Afferden laat in een reactie weten geen kosten in rekening te brengen voor het bijschrijven van de vaccinatie, net zoals het Maasziekenhuis in Boxmeer die dat eveneens niet doet. Ook de GGD zegt geen vergoeding te vragen voor de inschrijving.

Huisartsenpraktijk Maasoever heeft echter besloten om het bijschrijven van de prik in het gele boekje wel in rekening te brengen, hetgeen is toegestaan omdat hiervoor geen landelijke richtlijn is afgesproken. “Het bijschrijven in het gele boekje vraagt extra inzet van de assistente. Het is een administratieve handeling die uitzoekwerk en zorgvuldigheid vraagt en als service gedaan wordt”, aldus de Maasoever. “Niet elke patiënt heeft dezelfde prik gehad, en batchnummer en datum van zowel eerste als tweede prik moeten genoteerd worden. Wij brengen vijf euro in rekening voor deze administratieve handeling als mensen een ‘geel boekje’ in hun bezit hebben en tien euro voor een nieuw ‘geel boekje’ inclusief het invullen” zo luidt de verklaring.

Het is overigens geen noodzaak een geel boekje te bezitten, daar de zogenaamde CoronaCheck-app, ook bekend als het EU Digitaal Corona Certificaat, leidend is.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT