Ingebruikname Duofiets Nieuw Bergen
Ingebruikname Duofiets Nieuw Bergen Foto: Chris Smits

Een gevoel van vrijheid!

Algemeen

Nieuw Bergen | Nederland is een fietsland, daar staan wij bekend om. Maar fietsen is niet zomaar voor iedereen weggelegd. Als je met bijvoorbeeld evenwichts- concentratie- of andere problemen of beperkingen te maken krijgt is het erg moeilijk om te gaan fietsen. (Door Pierre Rutten)

Gezond bewegen in de buitenlucht en in elk jaargetijde. Hoe kun je dat nou beter doen dan met een heerlijk fietstochtje. Samen met een vrijwilliger kun jij nu ook op stap. De Stichting Welzijnsbevordering Bergen heeft juist voor de genoemde doelgroep een Duofiets aangeschaft. 

Theo van Eupen vertelt: vanaf het moment dat de fiets in Bergen is afgeleverd ga ik elke week met mijn vaste maatje Frans een toertochtje maken. Ik heb de gezegende leeftijd van 90 jaar en het is zeker zo’n 25 jaar geleden dat ik voor het laatst op de fiets heb gezeten. Deze 4Wieler is het vervoermiddel bij uitstek. Na een paar ritjes kan ik met een gerust hart zeggen dat dit de meest veilige en meest stabiele fiets is die er bestaat. Ik kom nu op plaatsen waar ik al jaren niet meer ben geweest en sta er dan ook versteld van hoe de omgeving is veranderd. Ik geniet echt van ons wekelijks uitstapje, ik hoef niet op het verkeer te letten, dat doet Frans immers. Ik kan mijn eigen tempo van fietsen bepalen want de twee systemen werken onafhankelijk van elkaar. Sterker nog: ik mag meetrappen maar hoef dat
niet.

De bestuurder zit links en bedient de fiets en kan gebruik maken van de elektrische ondersteuning. Deze duofiets beschikt over een rugleuning met armsteunen en op de pedalen zijn toeclips gemonteerd. De stoelen kunnen ook nog eens zijdelings worden weggedraaid zodat het opstappen nog gemakkelijker gaat. Dit maakt het mogelijk dat je tot op hoge leeftijd en op een veilige manier toch kunt gaan fietsen. Ik kan het iedereen aanraden. 

Reserveren is heel gemakkelijk: bel 06 - 5702 2619.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT