Ondertekening van de afspraken tussen Destion, de huurdersraad en de gemeente
Ondertekening van de afspraken tussen Destion, de huurdersraad en de gemeente Foto: Gemeente Mook - Middelaar

Afspraken over sociale huurwoningen

Openbare publicatie Politiek

Mook | De gemeente Mook en Middelaar heeft nieuwe prestatieafspraken gemaakt met Destion voor de ontwikkeling en het beheer van de sociale huursector. De afspraken gaan onder meer over samenwerking op het gebied van ‘goed sociaal wonen in de gemeente Mook en Middelaar’.

Nieuwbouw en duurzaamheid
In 2022 wordt er onder andere door Destion gewerkt aan de bouw van 16 appartementen in Molenhoek en vijf appartementen in Middelaar. Sinds 2020 heeft Destion ook een doorlopend project waarbij alle woningen die daarvoor geschikt zijn, gratis van zes zonnepanelen worden voorzien. Het EPA-label voor de woningen van Destion in Mook en Middelaar ligt inmiddels op B.

Betaalbaar wonen
Destion en de gemeente sturen gezamenlijk op betaalbare woonlasten voor sociale huurders in Mook en Middelaar. Destion hanteert een gematigd huurverhogingsbeleid, zorgt voor een betaalbaar aanbod en draagt primair zorg voor minimalisering van de woonlasten. De gemeente zet in op beperking van de woonlasten van huurders en stuurt op zo laag mogelijke gemeentelijke heffingen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT