De muzikanten stonden klaar voor de 'Kick-off' van Stage Life
De muzikanten stonden klaar voor de 'Kick-off' van Stage Life Foto: Stage Life

Eindelijk weer live muziek met publiek

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Horst | Afgelopen zaterdag 26 maart was de aftrap van het Noord-Limburgse muziekinitiatief Stage Life bij zaal BreakOut in Horst. Een veertigtal muzikanten uit de gemeentes Peel en Maas, Venray, Horst aan de Maas, Nederweert en Bergen presenteerden zich voor het publiek en de media om aandacht te vragen voor het komende ‘live’-muziekseizoen. De karavaan van bands en singer-songwriters zal de komende tijd te zien zijn op de verschillende podia in genoemde gemeentes.


“Het was weer even wennen om voor live publiek op het podium te staan, maar superleuk”, zo was de algemene tendens. “Heel gezellig, ook onderling met de andere bands.” Naast de muzikanten, geluids- en lichttechnici en de organisatie waren er enkele tientallen muziekliefhebbers aanwezig, die vooral het gevarieerde programma en de prima sfeer goed konden waarderen.


Namens de gemeente Bergen waren de bands >SOLD< en Today’s Finest bij de kick-off present, en ook de Bergense wethouder van popmuziek Claudia Ponjee behoorde tot de enthousiaste bezoekers. Voorafgaand aan het optreden >SOLD< werden enkele leden van Today’s Finest geïnterviewd en werd een muzikale clip vertoond van deze Afferdense formatie, die ondanks het halfvastenfeest toch nog voor de helft bij BreakOut aanwezig was.


Ook >SOLD< had te kampen met personele gebreken want de vaste drummer had elders verplichtingen. De helpende hand werd geboden door Martin Kessels van Mike’s Mud, die de drumstokken ter hand nam en ‘en passant’ Mike wist te strikken om een nummer op de bluesharp mee te spelen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT