Monument ‘Vriendschap’ eindelijk onthuld

Video Kunst & cultuur VIDEO

Well | Zaterdag 21 mei is eindelijk het herdenkingsmonument ‘Vriendschap’ onthuld in de bossen van Well. Achterliggende gedacht van dit monument in de vorm van een stenen bank, is de geschiedenis van een Molukse gemeenschap in de jaren 50 en 60, die woonachtig was op een oud Duits militair kamp nabij het evenemententerrein aan de Wezerweg in Well. Oorspronkelijk zou de gedenksteen op 24 oktober 2020 onthuld worden, maar corona gooide indertijd roet in het eten.

Er waren ruim 100 bezoekers en geïnteresseerden die de onthulling bijwoonden, waaronder oud-bewoners van het kamp, familieleden en nakomelingen. Zij werden ontvangen bij MFC De Buun en onder het genot van koffie, thee en vlaai werden herinneringen opgehaald en vriendschappen aangehaald. Vervolgens ging het hele gezelschap in een lange stoet op weg naar de onthulling bij het voormalige kamp ‘De oude Molen’ in de bossen nabij de Wezerweg. Nadat enkele toespraken en dankwoorden werden gehouden, liederen werden gezongen en een gebed werd uitgesproken, was het tijd om het vriendschapsmonument, dat bedekt werd door de vlaggen van de RMS (Republik Maluku Selatan) en van Well, te onthullen.

Hieronder is de video te zien over de totstandkoming van het monument en het interview met de kunstenaar Norbert Simons.


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT