Afbeelding
Foto: Eigen

Grote Clubactie weer van start

Algemeen Sport Maatschappelijke discussie Carnaval

Nieuw Bergen | Zaterdag 24 september starten enkele verenigingen uit de gemeente Bergen met de verkoop van loten voor hun club. Dit jaar is dat extra bijzonder. De Grote Clubactie bestaat 50 jaar, en met de felicitaties van koning Willem-Alexander op zak is dit nu al een jaar met een extra gouden randje. Wat in 1972 is begonnen als een lokale loterij is uitgegroeid tot de grootste fondsenwervende organisatie die meebouwt aan het in stand houden van een gezond verenigingsleven in Nederland.

De Grote Clubactie is dé grootste fondsenwervende actie voor amateur sport-, cultuur- en hobbyverenigingen van Nederland. Vitale verenigingen zijn de basis voor een gezonde samenleving en deze actie helpt clubs met het genereren van extra inkomsten waardoor een actief verenigingsleven in Nederland geholpen wordt. In de gemeente Bergen doen voetbalvereniging Montagnards, Judo Ryu Maasduinen, tennisvereniging Afferden en carnavalsvereniging De Maasjoerts mee aan de actie.

De lotenverkoop loopt van zaterdag 24 september tot maandag 21 november, de trekking is op 6 december. Een lot kost drie euro en je kunt contant afrekenen, betalen via een machtiging voor een eenmalige incasso of digitaal via een QR-code op het verkoopboekje. De verkopers kunnen bovendien via een eigen verkooppagina een verkooplink delen via WhatsApp. Van elk verkocht lot gaat 80 procent direct naar de clubkas. De Grote Clubactie is daarmee dé loterij in Nederland die per verkocht lot het hoogste percentage uitkeert aan clubs.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT