Afbeelding
Foto: eigen

Offerse Voetbal Kwats - Chiristina Aguilera!

Column Column Ingezonden Sport

Op deze druilerige zondag de 27e van november wachtte een tot op het bot gemotiveerd DSV 8 de mannen van d’n Dritte Haarecee op. Een wedstrijd die in het teken stond van de terugkeer van Mart ‘Senior’ Derks, werd afgetrapt in de milde, koude regen.

De Offerse delegatie kwam vlammend uit de startblokken. Ze wisten zichzelf echter niet te belonen; Jari liet het met een vlammend schot op de paal na zijn tweede van het seizoen te maken. Enkele minuten later stift ook Bever - overigens niet vernoemd naar de Castor Fiber - de bal op de lat. Het lijkt er op dat zelfs het aluminium ons tegen werkt in Ledeacker.

Het offensief bleef echter steken, en de gastheren kwamen terug in de wedstrijd. Na een.. ambitieuze.. sliding, ging de midvoor van DSV naar de grond. Penalty. De (knappe) doelman van bezoekend HRC werd de verkeerde hoek ingestuurd door de (nog knappere) spits van DSV. 1-0.

Deze klap kwam hard aan en de jongens van HRC waren flabbergasted. Dit accumuleert in een afgeslagen corner die, via de kluts, voor de voeten valt van de linksbuiten. Één geplaatst balletje verder staat het 2-0.


In de tweede helft kan het alleen maar beter.
De jongens vatte de achterstand persoonlijk op en wilde deze koste wat kost rechtzetten. Het aluminium, ons nog steeds slecht gezind, gooit helaas opnieuw roet in het eten. Desalniettemin jankt Mini Bom de bal uit een afgeslagen corner genadeloos hard in de touwen. Het offensief duurde voort. Shaggy vatte de term ‘offensief’ echter iets te letterlijk op, wat resulteerde in een rondje oud-Hollandsch modderworstelen. Jammer genoeg waren deze klappen de enige die de bezoekers nog uit konden delen. 2-1 is de eindstand.

Langzaam aan gaan er geruchten rond over een potentiële crisis bij de Recordmeister. Leider Marvin Derksen zit op de schopstoel en het publiek snapt niet waarom sterspeler Siem van der Zeeuw geen basisplaats meer krijgt. Al met al is het hommeles bij FC Hollywood.

Echter staat het uithangbord van het Limburgse voetbal nog steeds soeverein aan kop!

Mart

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT