Afbeelding
Foto: Reel to Real

SumMmertime in teken van Ierse muziek

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur Recreatie & Toerisme

Gennep | De tweede SumMmertime-zaterdag op zaterdag 30 juli in Gennep staat in het teken van Ierse muziek. Vanaf 14.00 uur brengt Reel to Real op De Markt de Ierse dansmuziek en kroegmuziek tot leven. 

Traditionele, gezellige en levendige muziek die met plezier en passie wordt gebracht. Zo kun je het best de muziek van Reel to Real omschrijven die wordt gevormd door Ronald Peters, Frans Heys en Marcel Peters. “De Keltische muziek spreekt tot de verbeelding. Het zijn oude volksverhalen, die in muziek verteld worden”, zegt Marcel. Het is alweer vijftien jaar geleden dat Ronald en Marcel met hun vader op vakantie gingen naar Dublin. Ze zaten in een pub aan een pint Guinness, toen een paar mensen binnenkwamen met muziekinstrumenten en met name Ronald in vervoering brachten met hun muziek. “Dat wil ik ook”, was de reactie van Ronald. Hij kocht een accordeon, nam les en zo ontstond na een paar jaar Reel to Real. Zo genoemd naar de Ierse dans de Reel. Zij spelen vooral de jigs en reels, de Ierse dansmuziek en kroegmuziek. De uitspraak: “Als je muziek maakt, is het altijd leuk om het te kunnen delen met anderen” is hem dan ook op het lijf geschreven. Deze muziekstijl kent echter ook een gevoelige melancholische kant. En die wil Reel to Real eveneens naar voren laten komen bij SumMmertime op zaterdag 30 juli van 14.00 tot 17.30 op de Markt in Gennep.

SumMmertime Gennep vindt dit jaar op vier zaterdagen plaats. De eerste was een succesvol optreden van de Thompson Bridge Band en op 30 juli staat Reel to Real dus op het podium. Op zaterdag 13 augustus zal de blues centraal staan en op 27 augustus wordt SumMmertime afgesloten met een Molukse dag. Kijk voor meer informatie op www.summmertimegennep.com

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT