Weer een prachtige prijs voor Lieke
Weer een prachtige prijs voor Lieke Foto: FC Barcelona Femini

Golden Woman-award voor Lieke Martens

Sport Sport

Nieuw Bergen | Lieke Martens kan binnenkort weer een trofee aan haar toch al indrukwekkende verzameling toevoegen. De Italiaanse sportkrant ‘Tuttosport’ heeft de voetbalster uit Nieuw Bergen uitgeroepen tot beste speelster van Europa en daarvoor ontvangt zij op 13 december in Turijn de Golden Woman-award 2021.

De 28-jarige Martens veroverde afgelopen seizoen met FC Barcelona alle hoofdprijzen: de ‘dubbel’ in Spanje - beker en landskampioen - en de eindzege in de Champions League, waarmee voor het eerst in de geschiedenis van het vrouwenvoetbal een zogenaamde ‘treble’ werd behaald.

In de verkiezing van Tuttosport kreeg Martens van de juryleden meer stemmen dan haar Spaanse teamgenote Jennifer Hermoso. De Deense Pernille Harder, die bij Chelsea speelt, eindigde als derde.

Overigens heeft Lieke Martens zich wegens een blessure afgemeld voor de komende interland aanstaande vrijdag in en tegen Tjechië. De Oranje Leeuwinnen spelen in de het kader van de kwalificatie voor de WK 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT