Montagnards 080522
Montagnards 080522 Foto: Chris Smits

Montagnards wint en maakt flinke sprong op de ranglijst

Nieuw Bergen | Een zonnig sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen was het strijdtoneel van de voetbalwedstrijd Montagnards tegen De Zwaluw uit Oeffelt, dat in de onderste regionen van de vierde klasse bivakkeert. Het werd een leuke pot voetbal met vooral in de tweede helft veel doelpunten.

Voor de rust werd het krachtsverschil niet echt in doelpunten uitgedrukt. Het sterkere Montagnards kwam aan het einde van de eerste helft toch nog op voorsprong door een doelpunt van Dick Kleeven.

In de tweede helft schoot de thuisploeg uit de startblokken en Nick Cuppen wist bij de eerste en beste aanval de score te verdubbelen. Nog geen tien minuten later werd het zelfs 3-0 toen Bram van Roosmalen een aanval succesvol wist af te ronden. Daarna zakte de thuisploeg wat weg en konden de gasten eindelijk wat terug doen. Twintig minuten voor tijd maakte De Zwaluw er 3-1 van en in de slotminuten van de wedstrijd was het nog even billenknijpen voor Montagnards, nadat de gasten vlak voor de reguliere speeltijd was afgelopen nog de aansluitingstreffer maakten. De einstand bleef echter 3-2 in het voordeel van de thuisploeg. Met drie punten op zak maakte Montagnards een flinke sprong op de ranglijst en staat nu op de vierde plaats.