Archieffoto
Archieffoto Foto: Chris Smits

Montagnards wint van promovendus

Nieuw Bergen | Vanaf de aftrap was duidelijk dat Montagnards de punten in Bergen wilde houden in de wedstrijd tegen promovendus Sambeek. Er werd hoog druk gezet en dit leverde bij de thuisclub veel balverlies op. Het waren de sterk spelende Sem Bongartz en Willem van der Maazen die moeilijk te houden waren voor de verdediging van de bezoekers. (Door Bart van Roosmalen)

Vanuit een balverovering was het Van der Maazen die met een bekeken schot door de benen van de Sambeekse keeper de 1-0 op het scorebord wist te zetten. Op het middenveld stond vandaag de sterkste man aan Bergse zijde, en dat voor de tweede week op rij. Tim Cuppen speelde een puike partij en hij zorgde er met verzorgd voetbal voor, dat er diverse goede kansen werden uitgespeeld. Maar in plaats van dat het doel onder vuur werd genomen, was het veelal het vangnet dat geteisterd werd.

Na alle gemiste kansen van vorige week werd ook vandaag het gemiste kansenfestival voortgezet. Met de rust stond het dan ook slechts 1-0. Na rust probeerde Sambeek meer druk te zetten en met een derde spits erbij de opbouw van Montagnards te verstoren, maar de Bergense verdediging had daar niet zoveel last van en voetbalde er vaak makkelijk onderuit. Aan de andere zijde bleven de kansen komen maar ook het vangnet aan de andere zijde van het veld werd vaak gevonden. Halverwege de tweede helft werd Dick Kleeven diep gestuurd en de routinier liet deze kans niet onbenut, 2-0.  Hierna ging de wedstrijd uit als een nachtkaars. Aanstaande zondag wacht wederom een thuiswedstrijd, tegen Heijen.