De laatste keer dat deze twee clubkleuren elkaar bevechten
De laatste keer dat deze twee clubkleuren elkaar bevechten Foto: Chris Smits

Allerlaatste derby Stormvogels tegen Montagnards

Sport Sport

Siebengewald | Met het samengaan van de voetbalverenigingen Stormvogels ‘28 en Montagnards (met natuurlijk HRC ‘27 uit Afferden) in het vooruitzicht werd afgelopen zondag op sportpark ‘t Eindpunt in Siebengewald de allerlaatste editie gespeeld van deze gemeentederby. Na bijna een eeuw van rivaliteit - beide clubs werden in 1928 opgericht - kwam er een einde aan deze klassieke ontmoetingen in de gemeente Bergen.

Vooraf aan de wedstrijd werd de 88-jarige Stormvogels clubicoon Jaap Kersten om een reactie gevraagd. Een emotionele Jaap, die al 75 jaar lid is van de club reageerde met een brok in de keel maar realiseert zich ook dat het niet anders kon. “Jammer dat het zo moest lopen, maar het is goed, het is beter dat ze samengaan. Voor de toekomst, maar ja, als oud Stormvogels-man hou je toch een dubbel gevoel. Maar van mij mogen ze vandaag gelijkspelen, dan is dat een mooie afsluiting.”


De wedstrijd
Stormvogels kwam bijzonder sterk uit de startblokken en na twee minuten was het Bart Seegers die de thuisploeg op voorsprong zette. Halverwege de eerste helft kwam Montagnards verdiend langszij door een treffer van Dick Kleeven. Na rust ging het spel gelijk op maar was het wederom Seegers die doeltreffend was en de bezoekers konden voor de tweede keer op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam er niet, maar in de slotfase liep Stormvogels nog wel verder uit door een treffer van Thomas Creemers, en Bart Seegers, die diep in blessuretijd zowaar zijn hattrick completeerde.


Een mooie publieksopkomst bij de laatste editie van deze roemruchtige derby


PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT