Distributiecentrum Jan Linders
Distributiecentrum Jan Linders Foto: Chris Smits

Rechter tikt Jan Linders voor half miljoen op de vingers

Zakelijk

Nieuw Bergen | Ruim een half miljoen euro mag supermarktketen Jan Linders aftikken wegens het onterechte ontslag van een medewerker bij het distributiecentrum van de grootgrutter in Nieuw Bergen. De 60-jarige supervisor werd op staande voet ontslagen omdat hij buitenlandse statiegeldflessen, die Linders zelf niet kon inwisselen, door zijn zoon in Duitsland liet verzilveren. De rechter oordeelde dat het ontslag buitenproportioneel was en stelde de ex-werknemer in het gelijk.

Een collega van de man zag eerder dit jaar dat de zoon lege flessen ophaalde bij het distributiecentrum en meldde dat bij zijn leidinggevenden. De supervisor werd op het matje geroepen en vervolgens op staande voet ontslagen. Hij werd van diefstal beschuldigd en omdat de supermarkt daarvoor een zerotolerancebeleid hanteert kon de medewerker, na 39 jaar trouwe dienst, zijn biezen pakken. De rechter in deze zaak zag dat toch anders.

De man kreeg ruim 330.000 euro aan loonderving en daarboven bijna 118.000 euro aan vergoeding voor pensioenschade toegekend door de rechter. Ook kreeg hij zijn transitievergoeding van bijna 60.000 euro en nog eens 20.000 euro aan schadevergoeding in verband met onrechtmatige opzegging, in totaal ruim een half miljoen euro. Ook de proceskosten komen voor rekening van de supermarkt.

Bij navraag vertelde een woordvoerster van Jan Linders geen commentaar op de zaak te willen geven omdat het een zakelijk geschil betrof en dat ze hierop geen verdere toelichting wilde geven.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT