Er wordt weer volop gejuicht bij de wederopstanding van MSH Maasduinen
Er wordt weer volop gejuicht bij de wederopstanding van MSH Maasduinen Foto: Eigen

MSH Maasduinen heeft weer vleugels

Sport Sport

Sambeek | Na een doordeweeks programma staat er voor MSH Maasduinen weer nieuwe wedstrijd op het programma. Het team van Nils Goertz zit in een geweldige flow en zal er alles aan doen om het goede gevoel vast te houden. Dat ondervond ook de tegenstander van afgelopen zondag 14 april, VV Sambeek. De ploeg van ‘over de Maas’ kent een lastig seizoen en zijn dan ook de hekkensluiter van de competitie. Ook deze wedstrijd trok Sambeek aan het kortste eind, want MSH Maasduinen won de wedstrijd met 2-3. (Door John Koenders)

Ondanks dat MSH Maasduinen in een geweldige flow zit, begon juist de thuisploeg veel scherper aan de wedstrijd. In de 8ste minuut zette Bart Laarakkers Sambeek op 1-0 en keek MSH tegen een achterstand aan. Niet veel later was het weer raak voor de thuisploeg. Jesse Vogels was nu degene die de bal achter keeper Martijn van Ginkel legde. Het waren de standaardsituaties die MSH Maasduinen de spreekwoordelijke das om deden. Helaas voor Sambeek konden ze niet echt doordrukken en kwam het niet echt tot uitgespeelde kansen. Het juiste antwoord kwam dan ook snel van MSH. In de 19de minuut nam Bart Seegers een zeer goede corner. Gelukkig voor de bezoekers kwam de bal terecht op het hoofd van Bram van Roosmalen en tekende voor de aansluitingstreffer. Vooralsnog lijkt er niets aan de hand voor Sambeek, maar net voor rust gaat het weer mis. Door een miscommunicatie achterin bij de verdediging van Sambeek, kopte een eigen speler de bal geweldig links in de kruising van z’n eigen doel. Daarmee bracht hij de ruststand op 2-2.

Na rust kreeg MSH Maasduinen meer grip op de wedstrijd. De bezoekers kregen dan ook zeer grote kansen. Lennart Beltjens wist twee keer het ijzerwerk te raken. Jammer genoeg werd er uit de gecreëerde kansen niet gescoord. Maar iedereen weet dat MSH Maasduinen een groot wapen heeft, Bart Seegers. Zo ook weer in deze wedstrijd werd daar gebruik van gemaakt. MSH Maasduinen kreeg in 75ste minuut een vrije trap op zo’n 20 meter van het doel van Flynn Hendriks. Vrijetrappen specialist Bart Seegers ging achter de bal staan en schoot de bal in een keer op doel. De bal belandde fantastisch in de kruising en zette daarmee MSH Maasduinen op een 2-3 voorsprong. Sambeek probeerde nog wel druk te zetten, maar dat was tevergeefs. MSH Maasduinen speelde de wedstrijd sterk uit en had zelfs nog grote kansen met Thomas Creemers.

MSH Maasduinen heeft zijn vleugels uitgeslagen. De ploeg raast weer als een razende storm over de velden! Volgende week zondag 21 april komt de koploper op bezoek. SV Milsbeek zit op dit moment in een mindere fase, dus dat zal een zeer spannende wedstrijd worden op sportpark ’t Eindpunt in Siebengewald.