Homepage
Homepage Foto: Visit Gennep

Gennepse agenda stuurt mensen over de Maas

Algemeen

De toeristische website van de gemeente Gennep 'Visit Gennep' is nu ruim een half jaar in de lucht en beweert dat "Je vakantie in Limburg begint in Gennep". Blijkbaar maar voor heel even want de agenda op deze website bevat voor het overgrote deel activiteiten en evenementen van over de Maas in Noord-Brabant. 

Verantwoordelijk wethouder Janine van Hulsteijn zegt daarover dat ondernemers en organisatoren zelf verantwoordelijk zijn voor de invulling van die agenda en ze gaat ervan uit dat ze dat uiteindelijk ook zullen gaan doen. Ervaring leert ons echter dat er minimaal 10 manuren per week voor nodig zijn om een dergelijke agenda gevuld, actueel en levendig te houden. De hoop vestigen op derden die dat voor jou willen of zullen doen is niet reëel, zeker niet op lange termijn. 

Na haar vakantie zou de wethouder de statistieken van de website opvragen om daarover duidelijkheid te verschaffen. Maar het blijft vreemd dat de gemeente op lokaal niveau de toeristen naar Noord-Brabant verwijst, terwijl ze zich ook heeft gelieerd aan het toeristisch platform 'Visit Noord-Limburg' die als doelstelling heeft de toeristen juist in de eigen provincie te houden.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT