Pim Kempel Schutterskoning St. Petrus 2021
Pim Kempel Schutterskoning St. Petrus 2021 Foto: LH

Pim Kempel Schutterskoning St. Petrus

Algemeen Hobby & vrijetijd

Nieuw Bergen | Pim Kempel is de nieuwe koning van schutterij St. Petrus na 433 schoten wist hij de ruim acht kilo wegende vogel naar beneden te schieten. 

Ook was het een feestelijke dag voor erelid Marinus ‘Rinus’ Maas, die door de voorzitter in het zonnetje werd gezet. Rinus is namelijk 65 jaar lid van de schutterij waarvan 15 jaar als vaandeldrager en 50 jaar als commandant. Hij ontving van voorzitter Daniël Kersten een mooie oorkonde en een cadeaubon. Zijn vrouw Alie kreeg een prachtige bos bloemen. 



Eerste schot levert 150 euro op voor Vincentiusstichting (door Frans Thonen)

Het eerste schot tijdens het koningsschieten bij schutterij St. Petrus in Bergen heeft 150 euro voor de Vincentiusstichting opgeleverd. Dit bedrag vormt een eerbetoon aan pastoor Janssen die van het begin van zijn loopbaan als pastoor in Bergen zich betrokken heeft getoond bij het wel en wee van de Bergense schutterij.

Het was het laatste schot dat Janssen in zijn functie als pastoor voor de Bergense schutterij loste. Hij maakt plaats voor Dick Blom die zondag 17 oktober in de Petruskerk van Bergen officieel als nieuwe pastoor wordt geïnstalleerd.

De schutterij had in verband met de wisseling van de wacht beide pastoors uitgenodigd voor het lossen van de eerste schoten op de koningsvogel.

Voor deze gelegenheid was de koningsvogel speciaal versierd met twee ballonnen, voor iedere pastoor een. Pastoor Janssen zag zijn laatste schot echter de mist in gaan zodat het aan zijn opvolger was om de koningsvogel te bevrijden. Blom deed dat met verve en een scherp oog, zodat hij uitgenodigd werd om ook de gemiste ballon van Janssen te doorboren. Daarna was het de beurt aan de koningskandidaten om het geweer te schouderen in een poging de koningsvogel naar beneden te halen. Maar voordat dit gebeurde ontving pastoor Janssen nog als eerbetoon voor zijn betrokkenheid bij de schutterij een cheque ter waarde van 150 euro voor de Vincentiusstichting. Deze vrijwilligersorganisatie zet zich in voor voor de zwakkeren en kwetsbaren in de Gemeente Bergen.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT