Brand Eendenmeer Bergen
Brand Eendenmeer Bergen Foto: Chris Smits

Wees alert op vuur in de natuur

Algemeen 112

Het is droog in de natuur. De kans is dan ook aanwezig dat een natuurbrand ontstaat. Een beginnend brandje kan zich in droge periodes snel en onvoorspelbaar ontwikkelen, zeker bij harde wind.

Terreineigenaren, natuurbeheerders en hulpdiensten zijn in deze periode extra alert. Maar Brandweer Limburg-Noord roept ook inwoners op om alert te zijn in de natuur en te helpen met het voorkomen van natuurbranden. Op www.natuurbrandrisico.nl ziet u het actuele natuurbrandrisico in Nederland per veiligheidsregio.

Zodra in regio Limburg-Noord fase 2 ‘extra alert’ wordt bereikt, voeren hulpdiensten en natuurbeheerders extra controles uit. Op www.brandweer.nl/nieuws/droog-in-de-natuur vindt u meer informatie over het voorkomen van natuurbrand en wat u kunt doen als u een brand ontdekt. 

Om de kans op een natuurbrand zo klein mogelijk te maken, geldt van 1 maart tot en met 1 november een rookverbod in bossen, op heide en veengronden, in duingebieden of binnen een afstand van dertig meter daarvan. Daarnaast is er een stookverbod.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT