Afbeelding
Foto: Chris Smits

Ingezonden: Loslopende honden

Algemeen Ingezonden

Wij lopen steevast ons vaste rondje, regelmatig komen we mensen met loslopende honden tegen. Zo ook afgelopen week weer. 

Een meneer met 3 honden, waarvan een aan de lijn en 2 loslopend. Die stormden op ons af. Het zijn wel kleine honden en er wordt wel gezegd, ze doen niets, maar ik probeer me te verschuilen achter mijn man want ik ben o zo bang voor alle honden, aangelijnd of niet. Die meneer probeert zijn hondjes terug te roepen, maar helaas, er moet weer tegen mijn, juist schone broek, gesprongen worden.

Wanneer beseffen mensen met honden nu eens dat alle honden aangelijnd moeten worden, dat er ook mensen zijn die doodsbang zijn voor honden en er niet van gediend zijn dat honden aan je snuffelen, tegen je opspringen. Waar is het verantwoordelijkheidsgevoel wat je hebt. Ik ben behoorlijk geschrokken en heb die meneer er ook op aangesproken, maar enige wat je hoort is sorry, sorry en hij loopt gewoon verder. Ik gun iedereen een hond, maar hou  je je hond aan de lijn. Denk eens aan die mensen die het niet fijn vinden en denk niet alleen aan je zelf. 

Er zijn gebieden waar honden los mogen lopen, maar daar waar wij altijd wandelen, mag dat niet.

 J. Hermens

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT