Cora Leek
Cora Leek Foto: Cora Leek

Column: Boudewijn en de garagesale

Column Column

Ook in Bergen heeft de garageverkoop haar intrede gedaan. Dat lijkt me wel wat: opruiming houden en om met Boudewijn de Groot te spreken: ‘ik heb nog wat idealen, die je mag komen halen’.

Ik duik in mijn archief met columns, waarvan ik hoop dat er liefhebbers voor zijn. Want als die leuke stukjes bij het oud papier belanden, schiet niemand er iets mee op. Weet je wat: ik geef ze gratis weg. Hier is de 1 aprilgrap: ‘1 miljoen huizen in 2030’. Mijn advies aan woningzoekenden: kraken die leegstaande panden! Neem mee: een pleidooi voor een statiegeldregeling voor brilmonturen.
En hier zijn diverse aanbiedingen: Een oproep aan vrouwelijke ondernemers om de Toren in het centrum van Bergen te exploiteren en een idee voor een pilot om overgewicht aan te pakken door niet meer op straat te eten.

Dit ideaal kost ook niets: Vergeet de supersnelle levertijd van een webshop en geef de lokale winkelier een kans.
Ach ja, ik riep ook al eens om het beste idee voor duurzaamheid en ik was op zoek naar ambtenaren die procedures kunnen versnellen. Anders dan Boudewijn laat ik het niet bij mijn testament, maar geef ik ook een bonus. Volgende keer kun je daar alles over lezen!

Cora Leek

!