Offerse Voetbal Kwats - Chris Evans!

Column Column Ingezonden Sport

Met de festiviteiten van de Peijas de vorige avond nog in de bloedbaan, trad The Mean, Lean Football Machine aan tegen Les Bleus uit Oeffelt. De ijzige kou, snijdende wind en het gebrek aan zon: zelfs de weergoden raadden ons aan om in bed te blijven liggen.

Een verrassing aan de aftrap!
Onder het eeuwenoude adagium van “u vraagt, wij draaien”, is Marvin gezwicht onder de toenemende druk van de Tifosi en heeft hij Siem in de basis gezet. Dit vertrouwen van de trainer liet hij niet onbeloond door na 20 minuten geblesseerd het veld te verlaten. Met Grandel tussen de palen is het geen verrassing dat het binnen de kortste keren 0-2 stond voor de bezoekers. Nadat de rechtsvoor van La Paloma Niels vakkundig uit de wedstrijd schopte met een tackel die precies 2 weken te laat was, maakte Jari vlak voor rust toch de aansluitingstreffer, nadat Butch hem met een splijtende pass één op één zette met de doelwachter.

De tweede helft vangt aan in zo mogelijk nòg guurder weer. Gelukkig maakte het hartverwarmende voetbal dat niemand hierom maalde. Een vlotte gelijkmaker van Jari - zijn derde van het seizoen - en een wonderschone actie van Zizou van de Venn, waarna BB-8 Tijn wegsteekt aan de rechterkant: 3-2. De gemoederen begonnen op te lopen; al helemaal als de gastheren een penalty krijgen. De Grote Kale Leider besluit Siem er in te wisselen om - op zijn kapotte knie - dit buitenkansje te verzilveren. Als Siem de bal in memoriam van onze favoriete Tsjech door het midden stift, lijkt het met 4-2 gedaan te zijn. Helaas snijden de Rooie zichzelf lelijk in de vingers en komen ze een kwartier met 10 man te staan. In dit kwartier scoren Die Schwalbe een discutabel doelpunt, maar dankzij het gebrek aan doellijn-technologie, zullen we het nooit weten. Wat we wel weten, is dat het plots weer spannend is in Afferden. Deze spanning wordt sommige spelers te veel, met opstootjes als gevolg. Heerlijk voor de neutrale toeschouwer! - van wie er overigens wederom pijnlijk weinig aanwezig waren.

Tien minuten voor tijd besluit de leiding het slot op de deur te gooien door Giel in te brengen voor Zizou. Het enthousiasme spatte van de invaller af, vastberaden om een impact te maken in de korte tijd die hem gegund was. Goed warm en vol passie stormde hij het veld in.

En weer uit, want na twee minuten sprintte de beste man tegen zijn directe tegenstander, en dus een rode kaart aan. Instant impact. Gelukkig niet te veel impact, want de voorsprong werd vastgehouden en de overwinning binnengesleept.

Met voetbal.nl in de aanslag, geraken wij op de hoogte van het verlies van VCA. Plots staan we vier punten los en zijn we zeker van het Herbstmeisterschaft!
Zo zie je maar weer dat - ondanks hun voorsprong in de eerste helft - één zwaluw nog geen zomer maakt.