Afbeelding
Foto: eigen

Offerse Voetbal Kwats: Khris-Kross Amsterdam!

Ingezonden Column Sport

Afgelopen zondag heeft de terreinknecht van de plaatselijke FC uit Boxmeer besloten dat er niet gevoetbald kon worden. Vandaar dat de gretige jongens van HRC helaas nog even moesten wachten voordat zij de wei in mochten.

Dat wil niet zeggen dat er niks is gebeurd rondom FC Hollywood! Zoals menig lezer misschien al heeft vernomen, is de mooiste club van Limburg na dit seizoen niet meer... HRC zal - samen met Stormvogels en Montagnards - tot één club fuseren en voetbal in de gemeente Bergen zal nooit meer hetzelfde zijn.

Nu hebben de gezamenlijke besturen natuurlijk bijzonder veel hersencapaciteit tot hun beschikking, maar voor rauwe creativiteit doet men middels deze rubriek een oproep aan de creatieve geesten onder ons. Er schijnt namelijk een prijsvraag uitgeschreven te zijn rondom de vorming van deze nieuwe voetbalclub.

Voor deze prijsvraag willen de voetbalbesturen van jullie weten: hoe het nieuwe tenue er uit moet komen te zien, hoe het nieuwe logo er uit moet komen te zien en - last but not least - wat jij denkt dat de naam moet zijn.

Als voorbeeld: Persoonlijk zou ik een rood shirt met witte broek en rode sokken als tenue willen aandragen. Rood symboliseert het bloedverwantschap van de nieuwe vereniging: hoewel we soms doen alsof het niet zo is, zijn deze drie dorpen toch met elkaar verbonden. Onderling zijn er goede contacten en soms zelfs vriendschappen ontstaan!
Voor het logo denk ik aan iets retro. Een ruit, gekanteld; sterk begin. In plaats van deze ruit volledig in te kleuren, zou ik voor een ‘land of the rising sun’-motiefje kiezen, want dit is als de wedergeboorte van het regionale voetbal. Deze zon heeft een voetbal als middelpunt. Dit natuurlijk in de nieuwe clubkleuren.
Tot slot de naam. Dit kan de club maken of breken, dus hij moet goed, origineel en vooral pakkend zijn. Omdat het thema ‘verbroedering’ is, is de naam die ik wil aandragen als volgt: Holistische Regionale Combinatie 27. De symbolische betekenis van het nummer 27 is namelijk die van een nieuw begin. Deze naam zal de onderlinge verbinding versterken en hopelijk mooie resultaten opleveren.

Mocht je zelf, of iemand die je kent ook ideeën hebben over de vormgeving van de nieuwe club: de formulieren in de kantines van alle drie de verenigingen te vinden. De formulieren zijn tot uiterlijk 13 februari (2023, uiteraard..) in te leveren.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT