Afbeelding
Foto: eigen

Offerse Voetbal Kwats: Chris-lukkig nieuw jaar!

Algemeen Column Ingezonden Sport

2022 was een jaar waarin een hoop is gebeurd en zo, aan het begin van het nieuwe jaar, is het altijd tijd voor beschouwingen. Daar heb ik alleen totaal geen zin in, dus bij deze een terugblik op de eerste seizoenshelft van iedereens favoriete eerste elftal: D’n Dritte Haarecee!

Nadat het desastreuze seizoen 2021/22, heeft de technisch staf ingegrepen en de selectie eens flink op de schop genomen. Met het aantrekken van namen als Jari Arts en Tijn Trum - beiden weggeplukt van over de grens - werd gelijk een statement gemaakt. Wat dat statement is, is ons echter nog steeds niet duidelijk.

Wat wel duidelijk is, is dat het seizoen werd afgetrapt met een waar spektakel: een 4-4 gelijk spel in eigen huis tegen angstgegner Heijen 4 waarin een 4-0 voorsprong bij rust vakkundig uit handen werd gegeven. De week daarop leek het er in Haps op dat er een trauma was ontstaan, toen de gastheren na de thee van een 0-3 achterstand terugkwam tot 2-3, maar wij blijken geen ezels: de steen werd vermeden en de drie punten gingen mee naar huis nadat boy wonder Jari de verlossende 2-4 binnenschoot.

Na een monsterzege in Sambeek (0-9), was de wedstrijd tegen Heijen nagenoeg vergeten en toen er enkele weken later met 8-3 van Gennep werd gewonnen, begon het team stiekem te geloven dat er aan het eind van het seizoen misschien wel een platte kar lonkt. Maar dan: een date met de realiteit in de vorm van een bezoek aan Ledeacker. Onze ongeslagen reeks komt tot een einde aan de hand van DSV 8, wat ons een snelcursus in efficiëntie gaf. Uit twee kansen wisten zij tweemaal te scoren en met prime Yashin tussen de palen, hielden zij een 2-1 voorsprong vast tot het einde.

In een ware klassieker, werd in de laatste wedstrijd voor de winterstop De Zwaluw thuis met 4-3 over de knie gelegd. Normaal ben ik niet van de scorebordjournalistiek, maar in dit geval is de uitslag net zo knotsgek als de wedstrijd, welke tot de laatste minuut spannend bleef. Ondanks een slippertje hier en daar, zijn wij met 3 punten los én een wedstrijd tegoed het nieuwe jaar op kniehoogte ingevlogen als Herbstmeister!

PRIJZEN
Zoals ieder respectabel medium wat op zoek is naar gratis content, volgt er nu een prijsuitreiking.

MVP
Vanaf het begin van het seizoen was er eigenlijk maar één speler die week in week uit alles gaf op het veld. Deze speler heeft ons op momenten eigenhandig naar de overwinning gesleept en beheerste alle facetten van het voetbal tot in de puntjes. Tegenstanders moesten zich tegen hem zien te wapenen en dubbele dekking was een veel terugkomend fenomenen. De prijs van “Most Valuable Player” gaat uiteraard naar Siem van der Zeeuw.

Assist van het jaar
Er zijn enkele fraaie assists gegeven in het afgelopen seizoen, maar er zijn er twee die net dat ‘je ne sais quoi’ hebben waarmee je prijzen wint. De eerste assist is van Bart Olieslagers, die met een prachtige bal buitenkant links Siem één op één zette met de doelman. Siem stiftte deze bal met de ogen dicht over de keeper, maar de schoonheid zat hem in de pass. Hiertegenover staat een assist waar de voetbalintelligentie vanaf druipt. Huub “Zinedine ‘Zizou’ Zidane” van de Venn stond oog in oog met de sluitpost van Vianen. Met zijn ogen in het achterhoofd, zag hij dat Jari mee was, dus in plaats van de bal in het net te schieten, kaatst hij hem via de keeper op zijn eigen heup, waardoor de bal panklaar voor Jari die hem alleen maar binnen hoeft te schuiven. Haters zeggen dat dit puur geluk was, maar de echte kenners weten beter. Vandaar dat deze de bokaal in de wacht sleept.

Koning van de Kluts
Hier maken we niet al te veel woorden aan vuil, want dat kan natuurlijk alleen maar Huub zijn.

De ‘Sven van Beek-award’ voor het Meermaals Verschalken van de Eigen Doelman
Het was de wijlen Sun Tsu die in zijn boek ‘The Art of War’ ooit zei: “Keep your friends close, but your enemies closer”. Ik heb tot voor kort nooit helemaal begrepen wat hij hiermee bedoelde, maar zoals vaker dan je in eerste instantie zou zeggen, heeft het voetbal mij van antwoorden voorzien. Wat de beste man namelijk niet wist, is dat pakweg 2500 jaar later een centrale verdediger die de mysterieuze bijnaam ‘Wulles’ draagt, de eigen doelman tweemaal zou passeren en deze prijs dubbel en dwars zou verdienen.

Redding van het jaar
N.v.t.

Bijzondere vermelding voor het vertoon van passie en strijdlust
Met zijn peptalks voor de wedstrijd (”Ik ga hun linksbuiten helemaal kapot maken”) en een tomeloze drive om altijd betrokken bij de wedstrijd (”Ik ga echt niet voetballen, ik ga vlaggen”), gaat deze vermelding naar Tim. Hij gaf een uitstekend voorbeeld voor de andere jongens. Dit vuur kwam maximaal tot uiting toen hij in de verloren wedstrijd tegen DSV de männer een peper in de spreekwoordelijke reet stopte door de linksbuiten van de gastheren naar de grond te werpen met een heupzwaai waar Anton Geesink jaloers op zou zijn.

Topscoorder
Jari Arts, met drie doelpunten.

En daarmee komen we tot het einde van de prijsuitreiking! Dan rest enkel nog het schenken van de beste wensen.

Ook willen wij bij deze namens het Derd stilstaan bij het overlijden van Rob Arts en zijn nabestaanden sterkte wensen met hun verlies.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT