Alweer de 35ste editie van dit keramiekfestival
Alweer de 35ste editie van dit keramiekfestival Foto: Simone Brouwer

Internationaal Keramiekfestival in Milsbeek

Kunst en Cultuur Kunst & cultuur

Milsbeek | Op zaterdag 17 en zondag 18 september 2022 wordt voor de 35e keer het internationale keramiekfestival ‘Keramisto’ gehouden en ook deze keer vindt dit festijn weer plaats op het festivalterrein aan de Mookerplas in Milsbeek. Vlakbij dit terrein kan gratis geparkeerd worden. (Door Radboud Brouwer)

Keramisto wordt georganiseerd door het Noord Limburgs Pottenbakkers Collectief, een stichting zonder winstoogmerk voor keramisten, door keramisten.

Ruim tachtig deelnemers laten dat weekend zien wat voor bijzonders en kunstzinnigs er allemaal gemaakt kan worden van keramiek. Interessant is ook om te zien hoe portretten geboetseerd worden. De deelnemers komen niet alleen uit Nederland maar ook uit tien andere Europese landen en zelfs uit Israël en Litouwen. Ook ‘de Tramhalte’ uit Nieuw Bergen behoort tot een van de deelnemers.

Het belooft ook dit jaar weer een aantrekkelijk festival te worden, want belangstellenden komen van heinde en ver, zelfs met bussen uit Duitsland en België. Aan de kinderen is ook gedacht. Zij kunnen zich met klei heerlijk creatief uitleven en er wellicht iets leuks van boetseren.

Tijdens het festival kunnen er allerlei materialen zoals klei, glazuur en gereedschap aangeschaft worden bij de kramen van gespecialiseerde bedrijven. Niet alleen voor de keramisten, maar ook voor kunstliefhebbers is dit een prachtige gelegenheid om uniek keramiek te bezichtigen dat vaak alleen maar in galerieën te vinden is.

Meer informatie is te vinden op keramisto.nl

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT