Een avontuurlijke ervaring voor de nieuwe wethouder
Een avontuurlijke ervaring voor de nieuwe wethouder Foto: Gemeente Bergen

Wethouder op ‘safari’ door de Maasduinen

Algemeen Maatschappelijke discussie Natuur Politiek

Nieuw Bergen | Wethouder Martijn Buijsse ging afgelopen maandag op excursie - of was het toch een safari? - in Nationaal Park De Maasduinen. Het hoofd van de gemeentelijke buitendienst, Andries Arts, nam hem mee naar verschillende kenmerkende plekken in het gebied, zoals het Eendenmeer, Bergerheide en de schaapskooi, de Putjesberg en de Waterboulevard Maaspark Well. 

Onderweg vertelde Andries aan de wethouder meer over de kansen en uitdagingen die het nationaal park kent, waaronder droogte, stikstof, natuur inclusieve landbouw en de komst van de wolf. 

“Veel plekken in de gemeente heb ik de afgelopen maanden al op eigen initiatief bezocht. Maar om hier te komen samen met iemand die zo ontzettend veel weet over het gebied en te horen over het beheer en behoud, de geschiedenis en de ontwikkeling van deze plekken, is erg waardevol”, zo vertelt de nieuwe wethouder. “Je gaat dan toch met een andere blik naar deze plaatsen kijken. Een geweldige ervaring die ik zeker ga meenemen in mijn taken als wethouder, en een welgemeend woord van dank aan Andries, voor deze interessante en leerzame dag.”

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT