Afbeelding
Foto: Chris Smits

Tijdelijke crisisnoodopvang met drie maanden verlengd

Algemeen Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | De tijdelijke crisisnoodopvang op het oude zwembadterrein blijft nog drie maanden open. Dit heeft het college vorige week besloten.  

Waarom heeft het college dit besloten?
Vanaf het begin is gesteld dat de crisisnoodopvang er komt voor drie maanden, met de mogelijkheid om één keer te verlengen met nog eens drie maanden. De eerstgenoemde termijn zit er nu bijna op. 

De gemeente heeft gesproken met alle betrokken partijen: politie, brandweer, boa’s, straatcoaches, zorginstanties en COA. Maar natuurlijk ook met een afvaardiging van de direct omwonenden, de verenigingen en bedrijven op De Flammert en de dorpsraad Nieuw Bergen. Vanuit al deze hoeken komen positieve signalen over de crisisnoodopvang. Onder andere daarom heeft het college besloten om de opvang nog 3 maanden open te houden. Dit onder dezelfde voorwaarden als voorheen: maximaal 90 mensen en alleen gezinnen.

Hoe nu verder?
De crisisnoodopvang blijft open tot 31 mei 2023. Daarna is het terrein weer beschikbaar voor andere activiteiten. Tot die tijd blijven gemeente en betrokken partijen met elkaar in contact om waar nodig bij te sturen en eventuele signalen snel op te pakken.

Vragen over de crisisnoodopvang?
Op onze website vind je een lijst met veel gestelde vragen en antwoorden: https://www.bergen.nl/tijdelijke-crisisnoodopvang.... Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op via (0485) 34 83 83 of info@bergen.nl. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT