Het terrein zal in gereedheid worden gebracht, vergelijkbaar zoals in Horst
Het terrein zal in gereedheid worden gebracht, vergelijkbaar zoals in Horst Foto: Omroep Horst a/d Maas

Opvang asielzoekers per 1 december gereed

Algemeen Maatschappelijke discussie Politiek

Nieuw Bergen | Wanneer alles volgens plan verloopt zullen vanaf donderdag 1 december de eerste asielzoekers arriveren bij de tijdelijke noodopvang op de locatie van het oude buitenbad, nabij sportpark De Venhorst in Nieuw Bergen. Deze crisisnoodopvang is met name bedoeld voor gezinnen, dus bij voorkeur geen alleenstaande mannen, en maximaal 90 personen over een periode van niet meer dan zes maanden.

Op dit moment is Intelligent Medical Assistance B.V., het bedrijf dat ook de crisisnoodopvang in de gemeente Horst aan de Maas heeft gerealiseerd, een risicoanalyse aan het uitvoeren, die in de week van maandag 7 november opgeleverd moet worden. Op basis van de uitkomsten van de risicoanalyse gaat de gemeente opnieuw in gesprek met de belanghebbenden, om zo tot maatregelen te komen die de risico’s wegnemen of tot een minimum beperken. Enkele voorbeelden van mogelijke maatregelen zijn: extra verlichting, cameratoezicht op en rond het terrein, extra inzet van straatcoaches, een contactnummer voor de belanghebbenden en een wekelijks veiligheidsoverleg. De belanghebbenden ontvangen hiervoor nog een uitnodiging.

Belanghebbenden en andere geïnteresseerden uit de gemeente kunnen op woensdag 30 november een kijkje komen nemen bij de noodopvang en vragen stellen over bijvoorbeeld de werkwijze en genomen maatregelen. Of dat op die dag gaat lukken is nog even onder voorbehoud vanwege onvoorziene ontwikkelingen. Meer informatie hierover volgt later.  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT