Topper op donderdagavond!
Topper op donderdagavond! Foto: eigen

Offerse voetbal kwats: Chris Strokes!

Algemeen Column Ingezonden Sport

Dankzij de interlandperiode worden er deze week geen Europese wedstrijden gespeeld. Om deze leegte op te vullen, hebben wij mannen van Ut Derd besloten een inhaalwedstrijd tegen Beugen in te plannen. Opdat de mensen deze week alsnog kwalitatief hoogstaand voetbal voorgeschoteld krijgen.

God zegene de zomertijd, want we trappen af terwijl een heerlijk lentezonnetje onze gezichten kust. Onder ditzelfde zonnetje krijgen wij ook onze eerste kans: een strafschop. Tijn staat achter de bal en maakt dat de woorden van afgelopen zondag (”Who the fuck is Balotelli?”) ingeslikt dienen te worden, want de bal spat uiteen op de lat. Desalniettemin komen we op voorsprong als Job enkele minuten later uit een voorzet de eerste van de avond maakt.

Uit de goedheid van ons hart mogen er ook wat jongens van ut Twed meedoen, om ze een keertje aan het niveau te laten proeven. Zij belonen ons vertrouwen, want eerst scoort TC (bedankt!) met een lekker schot uit een afgeslagen corner. Daarna vind Jan het net met een mislukte voorzet waarvan hij zelf claimt dat het een bewussie was. We gaan rusten met een 4-0 voorsprong, want Jobba maakt zijn tweede als hij profiteert van een ouderwetse miscommunicatie in de defensie en de doelman omspeelt.

De sfeer in de kleedkamer is goed, maar er lijkt een volwassenheid de ploeg ingeslopen te zijn. Heijen thuis leeft nog steeds rent free in de achterhoofden van de Equipe; laat het maar aan de leiding om dit nog even duidelijk te maken.

Geconcentreerd verschijnen we aan de aftrap van de tweede helft, en we gaan door waar we gebleven waren. Jari maakt zijn opwachting na rust en is vastberaden om zijn totaal wat op te krikken. Met een karakteristieke goal (kont er in, de bal springt zes meter van de voet en blind uithalen) brengt hij zijn totaal op vier doelpunten en ons op 5-0.

Offerse zijn barmhartige en liefhebbende mensen die compassie hoog in het vaandel hebben staan. Nergens blijkt dat meer als op het voetbalveld. Nadat Job vorige week het aluminium deet trillen, zo schiet Bever de bal vandaag van 3 meter in het vangnet. Daarnaast zet de sluitpost de benen wagenwijd open, zodat de spits van de bezoekers een goaltje mee kan pikken na een splijtende steekpass.

Genoeg liefdadigheid voor één donderdag: Thijs maakt zijn tweede wonderschone van de avond met een stiftje waar Francesco Totti zijn vingers bij af zou likken. Het is gewoon een doordeweekse avond, dus Mika moet werken. Voordat hij gaat, eist hij nog gauw een vrije trap op. Winkelhaak, wisselen en door naar de nachtdienst. Shaggy voelt zich goed met de basisplaats die hem vanavond gegund is en wil deze behouden. Een onderschepping, een prachtige demarrage en een verfijnde voorzet verder, kopt Mus de 8-1 binnen. Na de aangever geweest te zijn, wil hij zelf ook op het scoreformulier komen. Dit doet hij door een cross-pass van BB8 te controleren en in de verre te krullen.

Als Zizou en Bart “Alessandro Del Piero” Olieslagers als Xavi en Iniesta combinerend het middenveld oversteken en na 75 minuten onze tiende van de avond maken en het wissel-loze VIOS een speler geblesseerd langs de kant moet zetten, geloven ze het wel: “Zullen we gewoon affluiten”? Sportief als wij zijn, gaan we akkoord met dit verzoek.

In de kleedkamer worden we op een pilsje èn bemoedigende woorden getrakteerd door onze eigen Jurgen Streppel. Trots op de professionaliteit van de jongens, maar ook een kleine uithaal naar het bestuur (”Wat weten die er nou van?!”). Ook bestond er een kleine trots dat we ook zonder onze MVP wedstrijden winnend af kunnen sluiten.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT