Het is er altijd gezellig ongedwongen en vooral lekker
Het is er altijd gezellig ongedwongen en vooral lekker Foto: Gemeente Bergen

Lunchbezoek wethouder Ponjee bij het OCB

Openbare publicatie Hobby & vrijetijd Maatschappelijke discussie

Nieuw Bergen | Het Ontmoetingscentrum Bergen (OCB) in de Edith Steinkapel in Nieuw Bergen brengt mensen bij elkaar. Iedere inwoner van de gemeente Bergen, die behoefte heeft aan sociaal contact en graag andere mensen wil ontmoeten, is van harte welkom. Coördinator Carlos Grol nodigde wethouder Claudia Ponjee uit om eens een kijkje te komen nemen en lekker een hapje mee te eten. Het was een gezellige boel toen wethouder Ponjee op donderdag 25 augustus het OCB binnenliep. Onder het genot van een kop koffie en een praatje wachtten de aanwezigen tot ze aan tafel konden. 

Iedere dinsdag en om de week op donderdag kookt een enthousiaste groep vrijwilligers een gezonde, warme maaltijd van verse ingrediënten. Daarnaast faciliteert het OCB verschillende andere activiteiten, zoals spelletjes spelen, kaarten, breien en creatieve middagen. “Het OCB is een initiatief van de parochie, samen met de KBO en de Zonnebloem, en onderdeel van de Stichting Welzijnsbevordering Bergen”, vertelt Carlos. “We brengen mensen samen en geven ze zo het gevoel dat ze erbij horen. Dat ze nog steeds deel uitmaken van de gemeenschap.”

Vrijwilligers gezocht
Om ervoor te zorgen dat er iedere week weer een heerlijke, gezonde en verse maaltijd op tafel staat, is het OCB op zoek naar nieuwe vrijwilligers die het bestaande, enthousiaste team komen versterken. “We zoeken met name mensen die iets kunnen betekenen in de keuken. Van het koken van maaltijden tot het schillen van aardappelen en het snijden van groenten, tot het dekken van de tafel en het serveren van het eten”, legt Carlos uit. “Het maakt niet uit hoe vaak je komt meehelpen, zolang je het maar leuk vindt om onder de mensen te zijn! Het zou vooral mooi zijn als het team wordt aangevuld met jonge mensen.”

Lijkt het jou wel wat om ook als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met het OCB via (0485) 34 66 73 voor meer informatie. 

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT