Afbeelding
Foto: Eigen

Offerse voetbal kwats: Chris Charming!

Algemeen Column Ingezonden

Het is een poosje geleden, maar dat wil niet zeggen dat er in de tussentijd niets gebeurd is. De kopgroep is omgeschud in ons voordeel. We staan weer soeverein aan kop nadat Olympia punten heeft laten liggen tegen VCA - de tegenstander van vandaag. Het gat is weliswaar maar één puntje, maar ook dat is aan het einde van de rit voldoende. In de weken na de winterstop leken we onze kans op het kampioenschap verspeeld te hebben, maar Marvin -onze badmuts-dragende people-manager - heeft onze hoofden weer strak op de romp geschroefd. De laatste weken van het seizoen gaan we voor elkaar door het vuur.

Job is vandaag gewoon van de partij, ondanks dat hij op zaterdagavond zijn hand heeft gebroken na een aanvaring met een boksbal. De leiding haalt opgelucht adem.

Motiverende woorden van Paul de Leeuw galmen door de Butch-mobiel als we aankomen in Sint Agatha. Langs de kant is ook de voorzitter te vinden; onze trainer wordt getoetst. 

Het tentamen begint goed, want Job zet druk en de bal komt voor de voeten van Niels, die in eerste instantie nog op de doelman stuit (en bij de enkels wordt afgezaagd door een invliegende verdediger). Uit de kluts valt de bal voor de voeten van Jari, die niet aarzelt en zijn vierde van het seizoen binnen schiet.

Afferden staat bekend om een hoop, maar onze bekendste inwoner is toch wel biljartfenomeen Raymund Swertz; door sommigen bestempeld als de beste biljarter van Nederland (denk ik). Vanwaar dit uitstapje? Omdat Niels op deze zachte zondagochtend als door hem bezeten lijkt wanneer hij eerst een dropkick aflevert die je langs een liniaal kunt leggen en daarna Job met een fijne trekstoot met buitenkant rechts één op één zet: 2-0.

Weten jullie nog hoe wij de vorige twee wedstrijden liefdadigheid zo hoog in het vaandel hadden staan? Dat is vandaag niet anders, als Job Sint Agathaanse harten van hoop voorziet en na een carambole in de zestien de bal over het lege doel werkt. Enkele minuten later is het toch gedaan met de liefdadigheid, als Job zich opnieuw één op één vindt. Terwijl hij luidkeels “Dit gaat me niet nog een keer gebeuren!” roept, legt hij de bal af op een instormende Bever. 3-0 en klaar is Kees. Dat VCA nog een penalty krijgt een de 3-1 maakt, mag de pret niet drukken.

Bij terugkomst in de thuishaven, lacht Vrouwe Fortuna ons toe in de liefelijke gedaante van Marian: Olympia heeft gelijk gespeeld. 

De Man van de Wedstrijd is vandaag Siem geworden, die een wedstrijd rust kreeg en als weder betaling een foutloze tweede helft heeft gevlagd.

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT