De vedettes reflecteren op de wedstrijd Foto: Eigen

Offerse voetbal kwats: Lentechrisbels!

Algemeen Column Ingezonden Sport

HRC is een club die veel op heeft met de natuur. Zo voetballen er bij uitstek natuurtalenten en is de bosloop een levenswijze geworden. Daarom is het ook niet vreemd dat de paardenbloemen staan te floreren tussen het enkel-hoge gras van het hoofdveld. De lente is begonnen en iedereen mag het weten.

Zo ook DSV, de bezoekers van vandaag. De Ledeackerse delegatie is onder de indruk van het bloemencorso en trapt met de spreekwoordelijke poep in de broek de wedstrijd af. De keeper van de bezoekers is zelfs zó onder de indruk dat hij de bosjes opzoekt om zijn maaginhoud te deponeren.

Op het nog natte veld komen we tot voetballende hoogtes die lang niet bereikt zijn in Afferden, met #SvdZ17 als dirigent. Dit overwicht wordt omgezet in het eerste doelpunt van ons loopwonder Butch, die een afgemeten voorzet van Siem op Luuk de Jong-esque wijze inkopt.Enkele minuten later is het dezelfde Siem die dezelfde Butch een op een zet. Ditmaal is de beste man geïnspireerd door de echte Ronaldo, als hij het een dubbele schaar de uitstromende doelman omspeelt.

Met de 2-0 tussenstand lijkt het even alsof we inkakken. Tom voelt dit perfect aan. Als de bal na een scrimmage in niemandsland terecht komt, is het enige logische gevolg een prachtige, onvervalste zaag. Vliegend, op de scheenbeschermer en bovenal zonder de bal te raken. “Zijn we wakker?!” zo klonk het even geleden langs de kant. “Ja” is het antwoord.

Naarmate het veld opdroogt in de zon, zo droogt ook het voetbal op. Van het flitsende, oogstrelende en met vlagen onnavolgbare spel van de eerste helft blijft weinig over. Dat de eerste kans van de tweede helft uit een corner komt, is hier het bewijs van. Jari kopt deze hoekschop overigens uitstekend binnen en er lijkt geen vuiltje aan de lucht.

Maar D’n Dritte zou D’n Dritte niet zijn als we onszelf niet zouden saboteren: een lage voorzet belandt onfortuinlijk in het eigen doel: 3-1. Het zal toch niet wéér gebeuren? Nee hoor, want even later werkt de defensie van de bezoekers Siem in de zestien naar de grond. Butcher legt de bal op 11 meter en schiet hem feilloos door het midden binnen. Ondanks dat de keeper bleef staan, was er geen houden aan. Johan Neeskens zou trots zijn.

De zelf-sabotage zet door, als Budget-Neuer de stoute schoenen heeft aangetrokken en sweeper-keept alsof hij één oog heeft, met de 4-2 als gevolg. Even heerst er paniek, maar Sieminho neemt het elftal bij de hand en maakt nummer 25 van het seizoen, als hij de bal op het middenveld oppikt, door een woud aan tegenstanders slalomt alsof ze er niet staan en een schot in de roos lost.

Het nieuws van de 5-2 overwinning verspreid zich als een vuurtje, en binnen de kortste keren hebben we de eindredacteur èn de helft van het tandem van Watunweek op bezoek.

Hoewel we weinig religieus zijn in ons team, wil ik desalniettemin Pastoor Blom vragen een gebedje aan ons te wijden, opdat Vianen volgende week minstens één van hun twee wedstrijden verliest.