Danny Lauf op weg naar zijn overwinning in Pieterzijl
Danny Lauf op weg naar zijn overwinning in Pieterzijl Foto: Lauf Racing

Lauf Racing eerste bij de Autocross Masters

Sport Sport

Pieterzijl | Danny Lauf uit Siebengewald is in Klasse 9 als eerste geëindigd tijdens de Autocross Masters in Pieterzijl.

In zowel Klasse 8 als 9, mocht Danny vanaf de eerste plek van start gaan in de halve finales. Begonnen werd met de halve finale van Klasse 9, waar Danny na drie rode vlag situaties en herstarten als eerste wist te finishen en hierdoor in de finale vanaf plek twee mocht starten, omdat beide halve finales waren samengevoegd.

Daarna werd ook de halve finale van Klasse 8 verreden. Ook hier ontstonden er drie rode vlag situaties waardoor er na de derde herstart werd besloten om de halve finale te laten tellen zoals de laatste volledige doorkomst. Dit betekende uiteindelijk een vierde plek in de halve finale, dus mocht Danny vanaf plek acht van start gaan in de finale, vanwege de samenvoeging van de halve finales.

Danny mocht dus vanaf plek twee beginnen in de finale van Klasse 9. Na een super start wist Danny de eerste plek te pakken en deze niet meer af te geven tot de finish.  ”WAUW, wat een teamwork en wat zijn we trots!”, aldus Racing Team Lauf. In de finale van Klasse 8 wist Danny na een bloedstollende race bovendien nog een bronzen plak in de wacht te slepen.

“We hebben boven verwachting superresultaten behaald dit weekend”, zegt Danny. “Ik ben trots op ons team en iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt.”  

PODCAST

HOBBY EN VRIJE TIJD

HOOG WATER - LOB - DIJKEN

DUURZAME ENERGIE

VIDEO

SPORT